Mijn naam is Mitch Kolkman en ik ben 18 jaar oud. Sinds 3 jaar ben ik helemaal in de ban geraakt van de triathlon sport. Triathlon is echt mijn passie geworden. Ooit droom ik ervan om op de olympische spelen te staan. Twee jaar geleden ben ik geslaagd voor mijn 5 havo, hierna heb ik twee tussenjaren genomen om mij volledig te focussen op triatlon. Voor mijn sport moet ik enorm veel trainen, dit deed ik altijd bij het RTC in Alkmaar, maar per 1 februari heb ik de overstap gemaakt naar het NTC in Sittard.

Hoe ben ik begonnen met triathlon? Vanaf van mijn 7de ben ik begonnen met wedstrijdzwemmen en ben ik als vele andere jonge kinderen gaan voetballen. Voetbal heb ik tot mijn 15de gedaan. Naarmate ik ouder werd, bleek uit alle wedstrijdjes die ik zwom dat ik beter was op de lange afstanden. Mijn vader fietste altijd al redelijk veel en dan ging ik soms met hem mee op de racefiets, zo heb ik op mijn 8ste bijvoorbeeld de Alpe d’Huez beklommen. Op een geven moment verloor ik het plezier in voetbal, en wilde ik wel iets anders proberen, zo heb ik uiteindelijk de combinatie van de drie sporten gevonden. Triathlon!

Afgelopen jaar was natuurlijk een apart jaar, voor mij als atleet ook. Normaal train je de hele winter om uiteindelijk jezelf te laten zien in de wedstrijden. Helaas bleven deze wedstrijden uit. In die lange periode zonder wedstrijden ben ik mijzelf enorm gaan ontwikkelen.

Mijn doelen voor komend seizoen zullen vooral gericht zijn op triathlon. Zo wil ik mij plaatsen voor het WK en EK. Daarnaast wil ik het op het Nederlands Kampioenschap in de top 3 eindigen. Ook wil ik een stuk of vier Europa Cups starten en hier punten scoren voor de Europese ranking. Om in aanmerking te komen voor die Europese Ranking moet je in die wedstrijden in de top 20 eindigen. Tot slot kom ik nog uit in de Nederlandse en Belgische eredivisie, hier wil vooral ervaring opdoen en lekker racen!

 

Planning 2021:

WK Bermude, datum nog niet bekend
EK Kitzbuel, datum nog niet bekend
NK Zaanstad, 29 augustus

 

Eredivisie Wedstrijden:

Belgische Eredivisie wedstrijden:

  • 9 mei: Antwerpen
  • 23 mei: Sint Laurens
  • 17 juli: Haute Meuse
  • 26 september: Hengstdijk.

De data van de europa cups is nog niet bekend, door corona durven ze nog niet zoveel te plannen.

Leave a Reply

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T:Β +216 (0)40 3629 4753
E:Β hello@themenectar.com